top of page

Ara tatil dönemini nasıl değerlendirebilirsiniz?

Tatil dönemleri çocukların okul rutinlerinin dışına çıktığı zamanlardır. Onların dersler ve ödevler dışında harcayabilecekleri uzun zaman dilimleri olur. Çocuklar başlarda bu boşluktan hoşlansalar da özellikle bedensel ve zihinsel yorgunluklarını tamamen attıktan sonra sıkılma eğiliminde olurlar. Evde vakit geçirmek istemezler. Genellikle hoşutsuz olurlar. Bu da özellikle çocukların bakımından sorumlu olan kişiler için oldukça zorlayıcıdır. Bu dönemin hem ebeveynler hem de çocuklar açısından sağlıklı ve keyifli geçmesi oldukça önemlidir. Bunun için ebeveynler tatil dönemi boyunca çocukların meşgul olacakları bir program hazırlayabilirler. Ancak programı oluştururken çocuklarının tatilde olduklarını, dinlenmeleri ve eğlenmelerinin de bir gereklilik olduğunu unutmamalıdırlar. Tatil dönemlerini verimli geçirmek için bir kaç öneriyi sizin için derledik:

ara tatil

1. Çocuklarınızla bir kitap okuma programı oluşturabilirsiniz. Her gün daha önceden belirlediğiniz bir saat diliminde onlarla birlikte kitap okuyabilirsiniz. Ardından okuduklarınız üzerine kaliteli bir sohbet ortamı oluşturabilirsiniz. Kitaplardaki karakterlerin hayatları ve problemleri üzerine yeni bakış açıları geliştirebilirsiniz. Çocuklarınıza roman karakterlerinin neyi, neden yaptığı hakkında sorular yöneltebilirsiniz. Böylelikle çocuğunuz yaşamda karşılaşması muhtemel problemler hakkında çözüm yolları geliştirecektir. Roman karakterlerinin davranışları hakkında düşünmek ona kişilerin davranışları hakkında gerçekçi fikirler verecektir.

2. Tatil dönemleri çocukların hobi edinmeleri için oldukça avantajlıdır. Ancak çocuğunuzu doğrudan kursa kaydetmek yerine durumu daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Uzun süreli kurs programları yerine günlük workshoplara kayıt olmanız çocuğunuzla yeni deneyimler edinmenizi sağlayacaktır. Böylece çocuğunuzun neye yatkın olduğunu, ne yaparken keyif aldığını keşfetmeniz de kolaylaşacaktır. Örneğin seramik kupa atölyeleri, günlük yağlı boya kursları, takı tasarım workshopları iyi bir alternatif olabilir. Ayrıca çocuğunuzun yaşına bağlı olarak mutfak becerilerinizi keyifle geliştirecek atölyelere da katılmayı düşünebilirsiniz.



bottom of page