top of page

Çocuklara hediye alırken nelere dikkat edilmelidir?

İnsanlar kaç yaşında olursa olsun birilerinin onlara hediye almasından etkilenirler. Özel günler hediyeleşmenin en yoğun yaşandığı zamanlardır. Hediyenin türü kişinin yaş ve yaşantısına bağlı olarak çeşitlenir.


Insanlar sevdiklerine hediye alırken kendi zevk ve beğenilerinden yola çıkarlar. Kendilerinin çok sevdiği şeyleri hediye aldıkları kişinin de seveceğini düşünürler. Oysa durum pek de öyle değildir.


çocuklara hediye

Çocuklar hediye vermek için daima iyi bir seçenektir.Yaşlarına bağlı olarak coşku seviyeleri artar. Bir çocuğun coşkusuna şahit olmak yetişkinler için de iyi bir hediye sayılabilir. Ancak çocuklara hediye seçerken düşündüğümüzden daha özenli davranmak gerekir. Şiddet içeren oyuncaklar çocukların gelişimlerine zarar verir. Onları olumsuz davranışlarda bulunmak hususunda motive edebilir. Bu açıdan oyuncak tabancalar, oyuncak bombalar, bıçaklar bir çocuğun elinin altında olmaması gereken türden oyuncaklardır. Bunların yanı sıra kalitesiz plastikten üretilmiş oyuncaklar da çocuklara büyük zarar verir. Çocuklar oyun esnasında bir şeyleri ağızlarına götürmeye çok yatkındırlar. Bu esnada ucuz plastikten üretilmiş bir kimyasalın çocuğunuzla doğrudan teması oldukça tehlikeli olacaktır. Yine aynı şekilde küçük tüylü oyuncaklar da üzerlerinde çeşitli bakterilerin üremesine imkan sağladığı, tüylerinin dökülerek çocuk tarafından yutulma tehlikesi olduğu için uzak durulması gereken türden oyuncaklardır.


Çocuklara hediye seçerken gelişimlerini destekleyen oyuncaklar, çocuk ve ebeveyn ilişkisini destekleyici aktiviteler tercih edilebilir. Örneğin legolar, çeşitli puzzlelar tercih edilebilir. Bununla beraber gelişim dönemine bağlı olarak paten, kaykay türünden gereçler de çocuğunuzun denge beden uyumunu destekleyecektir. Müzik aletleri, çocuklar için hazırlanmış tiyatrolara alınan biletler de çocuklar için iyi birer hediye önerileri olacaktır.


Son olarak en önemlisi çocuğunuza hediye almanın yanın sıra yalnızca ona ayıracağınız zaman dilimleri yaratmanız, onunla eğlenmeniz, oyunlar oynamanız, beraber kaliteli vakit geçirmeniz de bir hediye kadar önemlidir.



bottom of page