top of page

Çocuklarla mutfakta keyifli vakit geçirmek için üç öneri

Çocuklar doğaları gereği oldukça meraklıdırlar. Yenilikler karşısında büyük heyecanlar hissederler. Sevdikleri şeyleri büyük bir coşku ile yaparlar. Yeniliklere dahil olmak ya da yetişkin yaşamında yaşlarına uygun görevler edinmekten hoşlanırlar. Bunun için bazı çocuklar bulaşık yıkamak için bazılarıysa bir şeyleri tamir etmeye çabalamak için isteklidirler. Çocuklar için özellikle mutfakta görev alan ebeveyne yardımcı olmak büyük bir mutluluk ve gurur kaynağıdır. Bunun yanı sıra yaşlarına uygun olarak mutfakta alabilecekleri görevler hakikatten çocukların gelişimlerine oldukça destek verir. İşte mutfakta çocuklarla kaliteli vakit geçirmek için üç öneri:

mutfakta çocuklar

1. Çocuklar hamurlarla oynamayı severler. Yumuşak nesnelere şekil vermek onlar için keyiflidir. Oyun hamurları içerdiği kimyasallar nedeniyle çocuğa zarar verebilir. Oysa kalıplar yardımıyla şekilli kurabiyeler yapmak hem daha sağlıklı hem de oldukça keyiflidir.

2. Iyi bir kek pişirmek malzemelerin gerekli ölçüde kullanılmasına dayanır. Bunun için malzemeler dikkatle hazırlanmalıdır. Bu esnada süt, yağ gibi sıvıları bardağa dökerken ya da un, şeker gibi tozların ölçüsünü alırken çocuklara görev verilebilir. Bunlar çocuğun el ve göz koordinasyonunu geliştirecektir.

3. Limonata içerisinde sağlıklı meyveleri barındırır. Genellikle sevilen bir içecektir. Limon, portakal ve şekerin iyice karıştırılmasıyla elde edilir. Bu içeceğin hazırlık aşamaları çocuklar için oldukça uygundur. Gerekli kesim işlemleri ebeveynler tarafından gerçekleştirildikten sonra meyvelerin suyunun çıkarılması görevi çocuğa verilebilir. Çocuklar böylece mutfakta tüketebilecekleri bir şeyi üretmiş olurlar.

Çocukların ebeveynleriyle beraber görev almaları kendilerine olan güvenlerini artırır. Ebeveynlerinin onlara güvendiği hissini pekiştirir. Çocuğunuzu yetişkin yaşamında yeni sorumluluklar almaya yatkın bireyler haline getirir.



bottom of page