top of page

Çocuğunuza Alabileceğiniz Geliştirici Karne Hediyeleri

Karne dönemleri çocuklar için oldukça heyecanlıdır. Karnelerde çocukların bir dönem boyunca verdikleri akademik çabanın yansımaları görülür. Eğitim dönemini yüksek notlarla tamamlayan çocukların yüzünde neşe okunurken karnesinde görece daha düşük notlar yer alan çocuklar endişelidir.

karne hediyesi

Ebeveynler çocuklarının okul başarısını önemseler. Onların gelecekte iyi birer meslek sahibi olabilmeleri için iyi bir okul ortalamasına sahip olmaları gerektiğini düşünürler.

Ancak, çocukların karnesine yansıyan notlar her ne olursa olsun anne babaların unutmaması gereken bir şey vardır. Bu da çocuğun bu dönemi tamamlamak için kendi yeterlilikleri oranında bir çaba göstermiş olduğudur. Karne notları önemli ve değerli olmakla birlikte başarının tek belirtisi sayılmamalıdır. Her çocuk, okul dönemini düzenli ve sistemli olarak sürdürdüğü için bir karne hediyesini hak eder.

Bununla beraber çocuklarınıza alacağınız karne hediyelerinin geliştirici olması onların faydasına olacaktır. Bu açıdan geliştirici karne hediyelerini sizin için derledik:


1. İlkokul düzeyindeki çocuklar için hediye olarak bir müzik aleti seçmek iyi bir tercih olabilir. Çocukların bir müzik aletini çalmayı genç yaşlarında öğrenmeleri ileri yaşlara oranla daha kolay olacaktır. Çünkü bu yaşlarda çocukların öğrenme süratleri oldukça yüksektir. Ek olarak, çocuklar bir müzik aleti kullanmayı ne kadar erken öğrenirlerse süreç içerisinde ustalaşmaları o derecede artacaktır.

Bununla beraber, müzik aletini çalmayı öğrenmek için gösterilen çaba çocuğun zihin gelişimini olumlu etkileyecektir. En az bir müzik aleti çalmayı bilen çocukların okul başarıları müzik aleti çalmayı bilmeyen akranlarına oranla daha yüksek olacaktır.

Ayrıca çocuk, aldığı ritim ve müzik eğitimi sayesinde kulağını eğiterek genel kültürünü de geliştirme imkanı yakalayacaktır.


2. Geliştirici kutu oyunları da iyi bir hediye alternatifidir. Takım halinde oynanan bu oyunlar özellikle lise dönemindeki çocukların ilgisini çeker. Bu oyunlar, vaad ettiği eğlencenin yanı sıra kişilerin toplumsallık bilincini artırır. Takım halinde hareket etme becerisini geliştirir.

bottom of page