top of page

Bebeklerde Emzik Kullanımı

Emzik kullanımı özellikle annelerin kendilerini daha konforlu hissetmesi açısından oldukça yaygındır. Bebekler genellikle emziği kabul eder ve gerekli süre aralığında kullanırlar. Emzik, bebeklerin üç ihtiyacını tatmin eder. Bunlar; beslenme, susuzluk ve güvende hissetme ihtiyacıdır. Emzik, bebeklerin tok olmalarına rağmen eme ihtiyacıyla gereğinden fazla beslenmelerini engeller. Böylelikle onların midelerine lüzumsuz yere alacakları besinle rahatsız hissetmelerini engeller. Emzik kullanımının bebeklere yönelik farklı faydaları da vardır. Bebeklerin emme refleksini tatmin ederek sakinleşmelerini sağlar. Ağrı hislerini azaltır. Böylelikle de onların uykuya geçişlerini kolaylaştırır ve hızlandırır. Emzik kullanımı her ne kadar faydalı olsa da ebeveynlerin dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır.

emzik kullanımı

1. Kullanımı ne kadar avantaj sağlasa da bebeğiniz defalarca denemenize rağmen emzik kullanımını reddediyorsa baskıcı olmayın.

2. Bebeğinizin emziğinin ona özel olduğunu unutmayın. Yani bebeğinizin emziğini kardeşleri ya da arkadaşlarınızın bebekleri ile paylaşmayın.

3. Kullandığınız emziğin bebeğinizin gelişim dönemine ve ağız yapısına uygun olduğundan emin olun.

4. Emziğinin yapısının bebeğinizin sağlığına zarar verebilecek bir içerik barındırmadığından emin olun. Güvenilir ve temiz içerik sunan bir markanın emziğini kullanmaya özen gösterin.

5. Son olarak da bebeğinize ilk 2 haftadan önce ve 18 aydan sonra emzik kullanmamaya özen gösterin. Çünkü ilk 2 haftadan önce bebeğinize emzik vermeniz annesinden emmesini zorlaştırabilir. 18 aydan sonra emzik kullanımı ise diş gelişimine zarar vererek ağız yapısını bozabilir.



bottom of page