top of page

Sömestr tatilinde ders çalışılmalı mı?

Tempolu okul döneminin bitip de tatil zamanın geldiği dönemler çocuklar için oldukça heyecan vericidir. Bu dönemde geçici bir süre için de olsa okul sorumluluklarına ara verilir. Çocukların uyku zamanları tatil dönemlerinde esneyebilir. Çocuklar, belirli bir sınır dahilinde daha geç yatıp daha erken uyanabilirler. Günlük ödevleri eski yoğunluğunda değildir. Oyun oynamak gibi görece daha eğlenceli aktivitelere daha fazla zamanları vardır.


sömestr tatili

Ancak bazı anne ve babalar çocuklarının bu dönemi nasıl verimli geçirebileceği konusunda endişelidirler. Çocuklarının derse yeteri kadar zaman ayırmayacaklarını düşünebilirler. Bu nedenle de onların, okul başarıları için gerekli olan bilgileri unutacaklarını düşünürler.


Bu kaygılar oldukça anlaşılabilir türdendir. Ancak genellikle gerçeklik taşımaz. Çünkü tatil süresi boyunca uygulanacak olan sistemli bir çalışma rutini bu sorunu ortadan kaldırır. Böylece mevcut okul başarıları bir zarar görmez.


Tatil dönemi için hazırlanacak olan çalışma rutini çocuğun hak ettiği gerçek bir tatili yaşamasına engel olmamalıdır. Çocuğun ders çalışma saatleri buna göre belirlenmelidir.


Ders tekrarlarının yanı sıra tatil dönemlerinde çocukların odak ve dikkat becerilerini geliştirecek etkinliklere de zaman ayırabilirsiniz. Odak ve dikkat becerilerini geliştirmeyi hedef alan etkinlik kitaplarından faydalanabilirsiniz.


Bu kitapları satın alırken tasarlanan etkinliğin içeriğine ve kitabın hitap ettiği yaş grubuna dikkat etmek yararlı olacaktır. Ayrıca içerisinde bol renkler ve şekilli stickerlar barındıran çalışma kitapları çocukların ilgisini aynı kategorideki diğer kitaplara oranla daha fazla çekmektedir.


Son olarak, çocukların etkinlik saatlerini sevdikleri bir büyükleri ile birlikte değerlendirmeleri gelişimleri açısından daha faydalı olacaktır. Ek olarak, sevdiği birinin kendisi ile bu türden vakit geçirdiğini gören çocuklar gelişim odaklı etkinliklere daha yatkın hale geleceklerdir.



bottom of page